6 Ekim 2014 Pazartesi

Kurban Bayrami Geldi Yine

İlk başta kurban bayraminizi kutlarim. Ama sorun var. Neden biz bu hayvanları kesip biciyoruz. Kan akitmak tanrıya verilen adak değil midir sizce? Diğer dinlerde de olduğu gibi adak filan vardi. İslamda da var. İslam en son çikan güncel dindi ya. Nedense sadece bunda var kurban etmek.
Neyse pek bilmem bu konuları. Siz müslümanların kurban bayramınızı kutlarım. Ne kadar da çok vahşice olsa da.

Müslüman bir aileden geliyorum ve maalesef bizde kurban kestik. Dede taraf inin traktörü olduğundan dolayı hayvani yüksek kaldırarak kestiler. Bi ayağından tutarak kestiler hayvani. Orada fark ettim ki hayvanın yapacak bir şeyi yok. Tek yapabildiği debelenmek. O çaresizlik. Bazilariniz bu duruma güler hahahah diye. Empati yapın bari. Sizin de bogaziniz kesilecek. Bacaginizdan havaya asıl missiniz ellerinizi ayaklariniz bağlı. Gözlerinizi kapalı. Arkadan bilmediğiniz sesler geliyor. Bir şeyler surtuyorlar. Garip bir ses. Bu sesin size zarar vereceğini biliyorsunuz. Çok geçmeden(yaklaşık iki dakika) boynunuzda aci hissediyorsunuz.

Bazilarimiz bunu anlayabiliyoruz.  Ama bazilari sadece gülüyor. Aksama et var. Et et et et.... Belki de bu yüzden et yemeye karsiyim. Ama et yiyor musun diye sorarsanız sadece beyaz et yerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder