18 Ekim 2014 Cumartesi

Anime Tavsiyem-Darker Than Black

Başka bir tavsiye ile karşınızdayiz yine :)
Darker Than Black...









10 yil once Cehennem Gecidi olarak adlandırılan bir geçit açılmıştır, bu geçit doğa üstü şekilde ortaya çıkmıştır. Bu geçit ortaya çıktığında gökyüzündeki tüm yıldızlar kaybolur. Onların yerinde sadece boşluk. Tuhaf olan ise bu geçit ortaya çıktıktan sonra tuhaf güçlere sahip insanların ortaya çıkması. Bu tuhaf insanlara yüklenici ismi verilmiştir. Ortada olan bir iddiaya göre bu insanlar duygularından yoksundurlar. Örneğin kimisi yer çekimini kontrol edebiliyor, kimisi ışınlanabiliyor, ateş veya elektrik çıkarabiliyordur.Ama bunları yapıyorlar. Bunların karşılı olarak ya yapmaları gereken bir bedel vardır. Bedeller de yeteneklerde olduğu gibi biraz tuhaftir. Mesela belirli sayıda haşlanmış yumurta yemek, sigara içmek, daha hızlı yaşlanmak, taş sıralamak, kendine zarar vermek bunlara örnek olabilir. Yeni yeni yetenekli insanlar ama duygusuz insanlar ortaya çıkarken hükümette gerekli önlemleri almıştır. Yuklenicilerle ilgili bilgileri gizli tutmuştur.

Hükümet yüklenici medyumlar yardımıyla kurulan bir tesis ile gökyüzüne sahte yıldızlar yerleştirilmiştir. Bu yıldızlardan her biri yüklenicisi temsil etmektedir ve bir yüklenici öldüğünde o yıldız kaymaktadır.Yıldız çok parlarsa yıldızın sahibi yüklenici güç kullanıyor demektir. Ayrıca hükümet yüklenicilerin varlığından haberdar olan sivil vatandaşların ise hafızalarını silmektedir.

Darker Than Black serisi de Cehennem Ağzının ortaya cikmasindan sonraki on yıl sonrasında başlamaktadır. Baş karakterimiz Hei'dir. Kendisi yüklenicidir. Pek birşey bilmediği örgüt adına çalışmaktadır Hei. Baslarda geçmişi hakkında birşey bilinmese de bölümler ilerledikçe olaylar daha da ilginclesiyor ve geçmişi hakkında bilgiler verilmeye başlanıyor. Ve Hei'nin sıradan bir yüklenici olmadığı ortaya çıkıyor. Merak mi ettiniz animesini izleyiniz :D

Hei'ye iki yüklenici daha eşlik ediyor. Birisi bedenini kaybetmiş olan ve bir kedinin bedeninde yaşayan Mao’dur. Mao’nun gücü tüm hayvanların bedenlerine girerek onları kontrol etme, içgüdülerine sahip olmaktır. Diğer yüklenicini adı Yin’dir ve o biraz farklıdır. Gözleri görmeyen Yin medyum bir yüklenicidir ve onun görevi hedefin yerini saptamaktır. Son olarak Hei’e görevlerini veren ve normal bir insan olan Huang var. Eskiden polis olan Huang’ın ortağı bir yüklenici tarafından öldürülmüştür ve bu yüzden yüklenicilerden pek haz etmemektedir.

Konu olarak garip bi o kadar da içine çeken bir yapısı var. İlerleyen bölümde iyice karmaşık hale geliyor. Dallandikca dallaniyor konu. Aklınızda soru işaretleri kalıyor.Görsel olarak bayağı iyi çizime sahip ve akan kanlar falan çok güzel gösterilmiş. Müzikleri kotu olsa da izlemenizi tavsiye ederim.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder