16 Ekim 2014 Perşembe

Android 5.0 Resmi Adı Belli Oldu; Lollipop!

Lollipop hayatımıza neler getirecek yavaş yavaş bakalım.

Android Lollipop ile hayatımıza Art gitmiş oluyor. Peki nedir bu art? Art android de uygulamaları hafızasına alıyor ve daha kolay sekmelerde arası geçiş yapmamızı sağlıyor. Böylelikle telefonlarda bayağı performans artışı göreceğiz. Art sayesinde artık 64 bit desteğine de kavuşmuş oluyor telefonlar.

Nexuslarda yapılan testlerde Art dalvik e göre bayağı fark arttı.

Oyunlarda daha yüksek performans

ART ile performansını ve verimini artıran Android, oyunlarda da daha fazla performans sunacak. Artan performansla beraber eklenen yeni özelliklerle PC kalitesinde oyun deneyimi sunacak.

PC oyunlarında gördüğümüz Tesselation teknolojisi ile beraber, geometri ve computer shaders üniteleri geliyor. Ayrıca ASTC texture sıkıştırması da yeni Android sürümüyle beraber gelen özellikler arasında.

Material Design

Yeni bir android arayüzü ile karşı karşıyayız. Biliyorusunuz google plaay material designe gecis yapti. Buda gösteriyor ki android Lollipop un gelmesi yakin.
Material design sayesinde uygulamalar daha sade ve daha çekici bir görünüme sahip olacak. Bu cekici görünüm kullanım kolaylığı da sağlayacak android kullanıcılarına.

Yenilenen Chrome, 60 FPS’de Çalışacak!

Google’ın Chrome tarayıcısı, tamamen yeni bir deneyim ve performans sunacağı konusunda epey iddialı. Fluid tasarım anlayışıyla yenilenen yeni Chrome, bilgisayarlardaki gibi grafik işlemci tarafından donanımsal hızlandırma ile performansı daha da artıracak. Burada da performansı artırmak isteyen Google, Chrome’daki hızı 60 FPS’de sabitleyerek ekstra yumuşak geçişler ve yüksek performanslı bir deneyimi bizlere sunacak.

Chrome’daki İçerikteki görseller ve metin arasında gezinti tamamen animasyon destekli ve “sıfır gecikme” ile gerçekleşecek.

Yeni Güç Tasarruf Özelliği

Project Volta adı verilen yeni oluşumla beraber cihaz içerisindeki tüm kalemler farklı farklı kontrol edilip, kullanılmadığı zamanlarda güç tüketimi harcamayacak şekilde hazırlanacak. Ayrıca Android 5.0 Lollipop, Android’in pil sorununa da çare olacak çözümlerle donatılıyor.

Battery Historian özelliği, yapılan tüm işlemleri ve açılan donanımsal birimleri işliyor ve sizin kullanım alışkanlıklarınıza göre cihazın güç yönetimini şekillendiriyor. Qualcomm’un Battery Guru programı gibi diyebiliriz.

Android 5.0 Lollipop ile Gelen Diğer Özellikler

Oyun oynarken veya bir uygulamayı çalıştırırken arama gelirse içeriğe ara vermeden aramayı reddetmek mümkün olacak. Yaptığınız işleme son vermek gerekmeyecek.

Bildirim sistemi de yenilendi. Bildirimleri okumak ve silmek kilit ekranından çok daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirilebilecek. Tek bir dokunuş ile tüm bildirimler detaylı olarak sıralanacak. Ufak bir hareket ile bildirimleri tek tek silebileceksiniz.

Dokunulan butonlar anlık tepki verecek. Animasyonlar çok daha hareketli olacak.

Arama arayüzü tazeleniyor. Numara girişi ve arama arayüzleri farklı olacak.

Gerçek zamanlı gölge efekti sunan 3D animasyon desteği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder